2010. február 8., hétfő

Vasalás helyett

Valójában a helyzet azt kívánná, hogy én most vasaljak, de a csuda vigye el, nagyon nem akaródzik nekiállni. Helyette felpakoltam a lábam, ölembe vettem a gépet, és bejegyzést készítek a… a miről is?
Jó kérdés. Nem történt semmi különös. Vagy a semmiről fogok szövegelni, vagy idepakolok egy tucatnyi fotót, amit még nem mutattam – valószínűleg azért, mert felejtősek. Mégis ezt választom, tekintettel arra, hogy Hajbajnokom itt tekerget mellettem, és a természetellenes testtartásom kicsit nehezíti a gépelést. (Hajtekerés korábban
itt és itt, hogy érthetőbb legyen.)
IMG_4034És ha már hajtekerés, akkor mutatom, hogy reggel mit láttam a tükörben. Éjjel pókokkal álmodott Mincsike, így kikönyörögte, hogy  közöttünk folytathassa a szunyát - közben pedig, ezt művelte a hajammal. Most meg itt kuncog mellettem, ahogy meglátta a képet, hogy “én összegubancoltam”. (A lenövésemet nem kommentálni, szerdán megyek fodrászhoz.)
IMG_3237Ezt a valamit Mincsike készítette zsemletésztából. Minden nap kap egy adagot, amikor formázom, hogy ő is gyurmázhasson vele. Rendszerint Apukának készíti.

IMG_3554

Ezek a manócskáim, amiket Zalakarosról hoztam. A “7 dolog rólam” poszthoz készítettem, de elfeledkeztem róla, úgyhogy most mutatom.

IMG_4016

Ezt a kis tojásosnokit Serfausba küldöm, és az üzenetem mellé:
Gyere csak haza Barátnőm, olyanokat főzök Neked, hogy duplája jön vissza. Nem vagyok hajlandó a csontos fenekedet nézegetni, miközben én így ki vagyok párnázva. Ja, hogy le kéne fogynom? Azon leszek, de nem könnyű, úgyhogy leszel szíves inkább Te egy kicsit idomulni. :) Ezt is Neked küldöm:
IMG_3646 (Mincsikével elsétáltunk megnézni az új játszóteret, és sóvárogva néztük ezt az ablakot. Jó lett volna felmenni, kicsit megmelegedni, és egy kávécsoda mellett beszélgetni egy jó nagyot…)


 

 

 

IMG_3762

Ezt Martina fényképezte, és csak azért mutatom, mert szerintem nagyon jó kép. Felül leseget Holdanyó, alul a szomszéd kéménye, és ami csokorba fogja: Martina lehelete. 






IMG_0892Vezetés közben lettem figyelmes erre az érdekes fára. Először csodálkoztam, hogy mi az a rengeteg érdekes termés a fagyöngyök között. Aztán lassítottam, és akkor már láttam, hogy varjak szállták meg. Lefényképeztem, mert tetszett. A képen nem annyira megdöbbentő, mint valójában volt, de azért gondoltam megmutatom.



A következőt a sorompónál fényképeztem. Először azt hittem, hogy kisgyerek ül az anyósülésen. Később, amikor megálltunk, akkor jöttem rá, hogy ez csak egy icike-picike öreg néni. Olyan aranyos látvány volt ott az első ülésen, szinte ki se látszott, csak tekergette a nyakát jobbra-balra. Eszembe jutott, hogy miért csak a gyermekek magasságára vonatkozóan vannak előírások? Vajon szabályosan utazott a néni? És ha 150 cm-nél kisebb? (Szerintem az volt.) Nem kellett volna legalább egy ülésmagasító? Na jó, nem gondolom tovább, de azért képzeljétek csak el.IMG_0890

Végezetül küldök néhány virágot Nektek, mi már nagyon várjuk a tavaszt! Kérdésem: Melyiket festettem én? Helyes megfejtők között kisorsolok valakit, aki egy órát vigyázhat hisztis, akaratos, erőszakos, olykor harapós, mindig nagyon hangos, stb… Mincsikémre. 
IMG_3987IMG_3994 
IMG_3998 IMG_3730
IMG_3701 IMG_3976 

7 megjegyzés:

Martina írta...

Szerintem a rózsaszin tulipánt.

Raindrop írta...

Itt vagyok ám, jövök a válaszokkal! :)

De!
Először is köszi a könyves játékot! :) Aztán, ez az összepödört haj baromi poén! :D A barátnőm kislánya is állandóan hajazott, szerencsére már akkor is hosszú volt a hajam, így csak a végét elég volt neki odatenni a keze ügyébe, nagy gubancolás nem volt.
A tulipán a kedvencem, leginkább a fehér, de ez az egy virág aminek minden szín jól áll! Gyönyörű fotók! :)

A retro nosztalgia bejegyzésemet, 2009. szeptember 15.-én írtam, itt találod:

http://rainsnowgirl.blogspot.com/2009/09/en-81-ben-emlekeztek-meg-negercsok.html

Végül a rozskenyér!
Én 10 dkg BL55, tehát sima fehér lisztet tettem a 40 dkg tk. rozshoz, pici mézet, és kevés dió is mehet bele. Nekem egyszer sem lett savanyú. Mivel nincs most formám kézzel formáztam, és gáztepsiben sütöttem, ezért kicsit szétterült. Sokáig sül, nekem 1 órán át, de megvagyok vele elégedve, szeretem. :)

Tinca írta...

Nem nyert Martina, de ha más megfejtés nem érkezik, akkor Tiéd a díj! :)

Tinca írta...

Raindrop!
Köszi, ki fogom próbálni a receptet!

Itt írom, hátha még visszajössz, nem akarom Hozzád: Napközben elcsíptem egy bejegyzésedet, aztán most látom, hogy törölted. Nagyon durva. És most akkor lefotóztad, vagy sem?
Vigyázz magadra nagyon, és légyszi inkább Tartozékoddal sétálj, ne egyedül!
Puszi

Raindrop írta...

Kitöröltem, mert elkezdődött egy személyeskedés, és úgy voltam vele, hogy ezekről inkább ne vitázzunk.
Nem fotóztam le, csak bezoomoltam a géppel, hogy jól látom-e. Úgy voltam vele, nem akarnám visszanézni ha letöltöm a képeket a gépre, de ha legközelebb találkozom vele, kénytelen leszek, sőt fel is veszem, mert attól félek ez most ide fog szokni. Sok a fa, bokor, pont ideális az ilyen betegeknek. :( Nekem a kedvenc helyem volt, most eléggé rossz szájízzel megyek majd ki újra. Lehet itt az idő, hogy tényleg elköltözzek. Köszi a kedves soraidat! :)

Nem titkolom én magam senki előtt, volt már kint avatarban a teljes arcom is, csak néha jobb szeretem ezeket a részleteket. Reichenberger Erika (Raine) néven megtalálsz az iwiw-en. :)

Timi írta...

Mincsike ilyen hajas?:) Várod, hogy kinője? Háát... Gigi a megmondhatója, én még mindig tekerem:D Igaz, csak az enyémet, de ha itt van Bo, néha rátapadok az övére, persze nem tépen, csak finoman. Ez valami leszokhatatlan izé, és nem csak akkor , ha ideges vagyok. Nem tudom mi. De furcsa. Ha ideges vagyok, na akkor jön a rángatás. Remélem Mincsi hamarabb felhagy vele:)) Pusza Nektek, képek gyönyörűek!

Tinca írta...

Timi, még mindig? És mióta? Ajajj, nem jó kilátások. :)
Tekeri a sajátját is - ha álmos, akkor szép lassan, ha türelmetlen, vagy izgatott, akkor villámgyorsan... Csak szerintem azért szereti inkább az enyémet, mert az nem húz neki. :)

Megyek lefekszem, mert nagyon éhes vagyok. :) Kereslek majd valamelyik nap, ha többet leszek gépnél. Puszi!