2009. október 2., péntek

Kekakíni

- szólal meg Mincsike, miközben körbe-körbe ringatózunk a medencében élvezve, hogy végre beindult a sodrás. (20 percenként váltakoztak az élményelemek, de mindig a sodrást vártuk a legjobban.)
Mire eljut a tudatomig, hogy mit mondott, máris ismétli:
Keekakíni.
Hoppá, jól hallottam. Odapillantok a wc-re - ami persze csak úgy megközelíthető, ha kívülről megkerüljük az összes medencét – épp most húzza be valaki maga után az ajtót. Kizárt, hogy odaérjünk. Az előző adag pisit is csak a wc ajtóig vittük. Mindegy, próba szerencse.
Mincsike a hónom alatt úszógumistól, egy nagy elrugaszkodás, és… áááá, ez nem sikerült, visz a sodrás, egyre távolabb a lépcsőtől. Úgy a harmadik kör után Martina megszán és valahogy kiráncigál onnan. Újra keresem a szememmel a wc-t, már egy kisfiú áll ott az ajtóban az anyukájával. Várakozik. Kizárt, hogy kibírja Mincsike. Nem tudok jobbat:
- Pisilj bele a vízbe Kicsikém! – súgom neki.
- Pisiljak bele a vízbe?? – kérdezi telitorokból kiabálva – Pisiljak bele??? – ismétli mégannális hangosabban. Mit tehet ilyenkor egy anya azonkívül, hogy paprikapiros lesz és keresi az off gombot a lármázó gyermekén?
- Eszedbe ne jusson Kicsikém, gyere gyorsan, anya elvisz wc-re. Még ilyet, belepisilni a vízbe…
Lépcsőn fel, úszógumiból ki, papucsba be, kicsit megtörlöm, mielőtt fürdőköpeny fel, mert annyit nem ér az egész, hogy megfázzon, wc ülőke kézbe, közben egyfolytában ordítja, hogy kekakíni, már szinte ritmusa van, és arra lépdelünk. Nem merek felnézni, hogy hány szem követi utunkat. Azon túl, hogy tényleg kellett pisilni neki, nagyon élvezte, hogy a medencetérben furcsán-hangosan hallatszik a hangja.
Láss csodát, odaértünk…

Megjegyzés 1:
Minervától már bocsánatot kértem – bár nem tudom hogy tudta feldolgozni hogy össze-vissza beszél az aja – úgy látom nincs harag.

Megjegyzés 2:
Még mindig azt mondja, hogy kekakíni, ha pisilnie kell.

Megjegyzés 3:
Aki húzza a száját, hogy micsoda anya az ilyen, jóra tanítja a gyereket, pisiljon bele a vízbe? Pfúúúj! Na annak azt üzenem, hogy nyugi! Csak rózsavíz. Ha az megnyugtatóbb, amikor egy gyermeken úszópelust látsz, akkor most foglak kiábrándítani: csak a sűrű cuccot fogja fel, a pisi kifolyik belőle, a víz pedig be, még ha ennek ellenkezője van a csomagolásra írva, akkor is.  Tehát minden édibédi tejszagú csöppség, aki pelusban pancsol fürdővíz-szennyező. Bocsi, de ez van.

IMG_1618

Ketty! Örülök, hogy Te is rendszeresen olvasol! Nagyon édes a profilképed!

Nincsenek megjegyzések: