2014. március 3., hétfő

Szappan

avagy fontos dolgok Miron életében (3. rész)

Szerintetek mi ez a képen? Az oké, hogy szappan, de tudjátok milyen? Elárulom: böbös szappan!

IMG_7286

És ez(ek)? Kééét böbös szappan. De az egyik nem jó. Az egyik nem igazi böbös.

IMG_7290

Miron szereti a Youtube-on hallgatni az ABC-s dalokat. És itt most konkrétan erre gondolok:

Amikor a boltban meglátta a szappant, ragaszkodott hozzá, hogy neki ilyen kell, ilyen böbös. A régi fajta nem jó, azon más a “bö” és az illata sem finom. Azóta, ha boltba megyünk, neki mindig kell böbös szappan. Mindig ki is bontja már a boltban, és szagolgatja. Örülnek nekünk a pénztárnál. Eddig más szappan is jó volt neki, imádja szagolgatni, rakosgatni őket, építeni belőlük ezt-azt. Nem én erősítettem benne ezt a vonalat, azt remélem elhiszitek.

A múltkor mentünk valahova autóval, elmentünk egy Tesco mellett és közölte a tábla láttán, hogy oda van írva, hogy Tesco. Hát ilyet is tud. Tényleg olyan a kis agyuk, mint a szivacs…

Az M2-t szoktuk nézni, ha rajzfilmezünk. A 4-est kell megnyomni, ha oda akarunk kapcsolni. Ebből az következik, hogy ha a 4-es számot meglátja valahol, egyből mondja, hogy “emkettő”.:)

Na de kanyarodjunk vissza a címhez. Szappan. Böbös szappan. Nagyon fontos Miron életében. Annyira, hogy egyik nap úgy ment oviba, hogy vitte a szokásos anya szagú kutyáját – nem kombinálni, majd elmesélem ezt is – a kormányát, ami nélkül nem megyünk egy lépést se, és egy böbös szappant. Ma reggel pedig, mire észrevettem, mindkét zsebében volt 1-1 szappan. Sikerült lebeszélnem róla, hogy elvigye, de csakis tisztességtelen eszközökkel. (Ha elviszed az oviba, akkor nem fog beleférni a zsebedbe a Kinder tojás, amit csak akkor veszek Neked, ha ezeket itthon hagyod…)

2 megjegyzés:

En írta...

No de mi lett a radioval? Kiesett a pixisbol? :-)

Tinca írta...

Ne is emlegesd. Tartok tőle, hogy sorra kerül.:)