2010. szeptember 16., csütörtök

A helyzet változatlan

A helyzet változatlan? - Mindig ezt a kérdést teszem fel az óvónéninek, amikor megyek Mincsikéért, és mindig azt a választ kapom, hogy igen…
Nem vagyok türelmetlen, se telhetetlen, de valami icike-picike elmozdulást várnék már – természetesen jó irányba – de semmi…

Nem játszik semmivel és senkivel és meg se szólal…
Képzeljétek el, ma panaszosan mesélte, hogy szomjas volt, kért inni, és az óvónéni nem értette, hogy mit szeretne. Várt, várt, majd odament egy másik óvónéni és ő megértette és kapott… Tudjátok, hogy mi volt a gond? Hogy mutogatva próbálta az értésükre adni, hogy szomjas. :)
Mesélte az óvónéni, hogy addig nem hajlandó nekilátni az ebédnek, amíg oda nem megy valamelyikük és a kanalat nem adja a kezébe.
Reggel addig nem hajlandó bemenni a csoportszobába, amíg nem jön oda az óvónéni, és nem vezeti be.

Nem tudom meddig lesz ez így, és minek kell majd történnie ahhoz, hogy felszabadultan tudjon együtt lenni a többiekkel,de nagyon várom már.
Minden délután és este magától mondogatja, hogy “holnap majd játszom a többiekkel… holnap játszom a babakonyhával… holnap megszólalok majd…” De melyik holnaptól?

Tegnap este a fürdőkádban:
- Anya, én azért nem játszom az ohiban, mert szélénk hagyok… és azért hagyok szélénk, mert….
- Mert? Mondjad Kicsim! – még levegőt se mertem venni, annyira figyeltem, hogy mi jön ezután. Végre választ kapok mindenre és közelebb kerülünk a megoldáshoz? De nem:
- Azért hagyok szélénk, mert… mert  ilyennek születtem! – Köszi. :)

IMG_6704

9 megjegyzés:

Kiss Zsu írta...

Ennyi bakker, szélénk és kész! :):) Most mit akarsz... Megmondta! :)
Istenem megeszem ezt a nőt, annyira kis okos, és jár az agya... És alig várom, hogy találkozzunk...
Majd megmondom Dodónak, hogy sztorizzon neki a saját ovijáról, meg majd megtárgyalják, hogy mindkettőnek tuli a jele:)

Timi írta...

Ezt olvasd el, és várj türelmesen!! Csodagyereked van))
http://proba-babak.freeblog.hu/archives/2009/09/11/Felenk/

Névtelen írta...

Fel a fejjel!

Bár a szívem szakad meg érte, látod Annus is milyen barátkozós lett! Pedig őis ugyanígy kezdte, szorongós volt nagyon... én is inkább azt kívántam akkor, hogy sírjon, adja ki magából a feszültséget, de nem tette...

És most nézd meg!!! Minden játékban benne van, megy kirándulni a nagyokkal!!!, fellép, barátkozik. Idegenekkel még most is óvatos, de rá sem lehet ismerni. Hosszú szorongós év van mögöttünk, nem tagadom, de úgyis tudod. Ezel csak azt akartam írni, hogy úgyis hihetetlen a mostani helyzetben, DE VAN REMÉNY!!!!

Nem marad így, ne aggódj!

Anna nem szélénk, hanem szédellős. :P Meg sokszor elfogy a köszönés, és a szavak. :P Most így jelzi, ha éppen szélénk kedve van.

Bocsi, hogy hosszúra sikeredett, de hátha erőt merítesz belőle!

Millió puszi Nektek!

Tinca írta...

Lányok, olyan drágák vagytok!
Zsu, én is várom, hogy találkozzunk!

Timi, Te csúcs vagy, ha láttál volna, amikor olvastam a hozzászólásod és a belinkelt oldalt... Millcupp, imádlak és nagyon szépen köszönöm!

Vicus! Igen, sikerült erőt merítenem, köszönöm szépen! Tényleg nem emlékeztem már ezekre a dolgokra, de most segítettél. Édes Annus... Bárcsak el tudná mesélni, hogy akkor mi játszódott benne. Meddig volt nagyon nehéz?

Edina írta...

A lányod nagyon okos és ő így dolgozza fel ezt az ovi dolgot. Én is csendes óvodás voltam, és mindenki azt mondta, hogy azért mert érettebb vagyok a többieknél. Kell egy kis idő míg biztos lesz benne, hogy jó helyen van, nem bántja senki, Anya mindig megy érte, nem fogják ottfelejteni. Inkább legyen szélénk, mint kiabálós, verekedős gyerek.

Névtelen írta...

Nekem vagy Annusnak? :P

Nekem még mindig nagyon nehéz... :(

Nem akarlak szomorítani, de nem hamar oldódott Annus sem. De most már ott tartunk, hogy múlt pénteken nem maradt itthon velem, pedig mondtam neki, hogy szabin leszek... ő oviba akart menni!!!

Szép az új blog!

Unknown írta...

Tetszik a blogod! Ezen a képen nagyon édes Mincsike!

Gigi írta...

Ovihoz nem tudok hozzaszolni, Timi linkje isteni, es tudom, hogy olvastad, szoval ennyi.
Ez a kep viszont valami dijnyertes!Imadom!!!!
Es az uj baglyos hattered isteni...annyi baglyos cucc van errefele, kezdem gyujteni oket karacsonyra asszem;)

Tinca írta...

Szia Gigim!

Nem tudom miért, de oda vagyok újabban a baglyos cuccokért. Olyan édesen tudják rajzban ábrázolni, hogy szerintem ellenállhatatlan.
Ez a háttér elsőre megtetszett. Pedig többnyire kék... Lehet, hogy a tudatalattim működik?
Millcupp Neked!

Edina!

Jó érzés volt olvasni, amit írtál. Igen, kb. ilyenekkel vigasztalom magam én is. Mindjárt mesélek majd, mert vannak apróbb fejlemények. :)
Nálatok is minden rendben remélem.
Puszi