2010. szeptember 8., szerda

Mincsike a hős

Igen az, én pedig nagyon szerencsés és boldog vagyok, hogy ilyen kislányom van!

Az ébredés még nehézkes, hiszen nagyon korán van a fél 7 a megszokott 9 órai keléshez képest, de szerintem ez is kialakul majd. Az óvodáig végig beszél, be nem áll a szája. Amint átlépjük a küszöböt, megnémul, de együttműködik. Hallja szegényem, hogy néhányan torkuk szakadtából kiabálják sírva, hogy “nem akarok bemenni anyaaaaa” - de Mincsi egy hős. Miután átöltöztetem, megpuszilgatom, bemegy a csoportszobába. Nincs tiltakozás, nincs sírás. Ekkor becsukódik az ajtó, én pedig ott állok Mincsitlenül. Utálom ezt az érzést. Meg fogom szokni? Egy darabig keresem az ürügyet, hogy miért is maradhatnék tovább – megigazítom az oviszsákot, majd a cipőjét, rápillantok a faliújságra, újra és újra elolvasom az aktuális étlapot, aztán szép lassan kisomfordálok…

A tegnapi volt életem egyik leghosszabb délelőttje. Igen, ahogy terveztem, takarítottam. Persze némán, a zenét nem mertem bekapcsolni, hátha akkor nem hallom meg a csörgést, amikor épp az oviból hívnak, hogy azonnal menjek Mincsikéért. Apával olykor némán, olykor pedig versenyt sóhajtva kerülgettük egymást. Fél 1-re kell menni azokért, akik nem alszanak ott. Mi már délben elindultunk, pedig autóval 1,5 percre lakunk az ovitól… Biztos, ami biztos - hátha egy kicsit előbb bemehetünk…

Mincsike éppen kezet mosott, amikor megláttam. Nem rohant a karjaimba, úgy tudtam csak megölelni, hogy odahúztam. Ez jó jel – mondogattam magamban. Azt mondta az óvónéni, hogy pici sírás volt csak, és inkább csendben kesergett. Reggelit nem evett és ebédet se, csak megkóstolta… Hazafelé jókedvű volt, és nem tiltakozott az ellen, hogy holnap is menni kell.

A mai nap is hasonlóan alakult, azzal a különbséggel, hogy pici sírás sem volt. Az óvónéni újságolta, hogy ma már meg is szólalt – nagyszerű, akkor ezek szerint eddig nem… A reggelit megette mindet és az ebédből is evett.
Szerintetek túl vagyunk a nehezén? Mert akkor nagyon boldog vagyok.

Sajnos elég sokan 1-2 nap után lebetegedtek, és néhányan járnak ugyan, de folyik az orruk. Na ezt kéne még megúszni… Csak hogy továbbra is legyen miért szorítanotok. :)

6 megjegyzés:

Vicus írta...

Jujj, de vártam a bejegyzést, egész nap lestelek!

Azt mondom, hogy túl vagytok a nehezén, mert ezt akarod hallani. :P Viccet félretéve, szerintem változó lesz ez még.

Nekem pedig senki nem tudja a mai napig bemagyarázni, hogy a gyerekeknek jobb ott, mert én kevés vagyok neki már. Pedig próbáltam elhinni, tényleg. :(

Írj néha Pocaklakó Királyfiról is, hogy vagytok???

Gigi írta...

Jaj de jo ezt olvasni.
Mincsi tenyleg egy hosno!
Vedd azt alapul, hogy mikor Lizzyt hazaviszem Mamaekhoz, akkor kb 3 nap kell neki, mire megszolal, akklimatizalodik, es elereszti a bugyigumimat.Szo szerint markolja a nadragom szarat az elso par napban, egyutt olelkezve pisilunk...pedig Mamat ismeri, es szereti.Picik Ok meg ahhoz, hogy hip-hopp alkalmazkodjanak minden valtozashoz, es ez az ovi valljuk be nagy valtozas.Mi is 9kor kelunk kb,ha fel7kor akarnam felkelteni azt mondana szemrehanyoan:Haggya Anya, alszom!
SzovalMincsi tobb izben is hos! Hajra hajra!
Ti meg ne sohajtozzatok, hanem legyetek buszkek,hogy egy db ovis es egy db iskolas nagylanyotok van...Cupp!

Kiss Zsu írta...

Igen, Mincsi egy hős, én most fennakadtam a felkelésen... Dodó a mai napig alig akar felkelni, mindig eljátsza, hogy "álmos vagyok még, alszom, hagyjatok békén" Sőt elhagyta már a száját az a mondat is, hogy "ez az én szobám..."

Timi írta...

Nagyon örülök a jó híreknek:) És UGYE MEGMONDTAM:DD Mincsi nagyon okos, érett csaj, nem lesz semmi gond vele! Pusza Nektek, így tovább, és DRUKKOLJATOK HÉTFŐN! cUPP!

Edina írta...

Nagyon ügyes volt Mincsi, pedig bevallom én azt hittem rosszul fog elsülni ez a mélyvízbe dobás. Nálunk lassabban szoktatják a gyerekeket. Még holnap is csak 2 órát lesz ott Márk, talán majd hétfőn marad 8-12-ig.

Vicus írta...

Tessék beszámolni az újabb fejleményekről, izgulok Értetek!!!!!