2011. november 16., szerda

Rosszcsont a háznál

Egy darabig szó nélkül figyelgettem Apa papucsát a wc mellett. Szorosan, szabályosan egymás mellé volt helyezve, rajta a Digitális fotó legfrissebb száma (mondjuk ezen kiakadtam) - és gondosan betakarva egy még felbontatlan 8 db-os wc papírral. Nem nagyon értettem, de azon túl, hogy minden ottjártamkor túráztattam kicsit az agyam, hogy mit is kezdjek majd bosszúból a novemberi Pc Worlddel, nem foglalkoztam vele. Végül a kíváncsiság legyőzött, rákérdeztem Apánál. Szerintetek okosabb lettem? Persze, hogy nem. Aztán pár órára megint elfeledkeztem róla.

Tettem-vettem, rendezkedtem, de csak bosszantott a dolog, hogy a papucsnak nem ott van a helye. Martina fent tanult, Miron békésen aludt az ágyában, Minerva az asztalnál rajzolgatott… Hoppá, Minerva! 
Bár úgy őszintén, el tudjátok képzelni erről a gyönyörűről, hogy bármilyen huncutságot is elkövet?
IMG_7189m Ugye nem.

- Mincsikém, láttad Apa papucsát a wc mellett, ugye?  Nem tudod mit keres ott? – kérdeztem tőle, mire hosszas csendes révedezés következett, majd megszólalt:
- Azért van ott, mert kiabált velem. 
- Te azért dugtad el Apa papucsát, mert kiabált veled? – ismételtem és közben lassan fel is fogtam.
- Igen. Azért, mert NAGYON kiabált velem.

Mentegetőzésnek tűnik, de most az rész következik, hogy pedig nem is kiabált, csak határozottan rászólt, hogy ne mászkáljon papucs nélkül. Hibáztam, mert azóta se beszéltem ki vele ezt az esetet, így talán azt gondolja, hogy a papucsrejtegetés jó ötlet volt. Biztos ezt gondolja, mert pár napra rá, megjelent ennek továbbfejlesztett változatával.

Apa kiment a garázsba – lakásból nyílik közvetlen – és persze becsukta maga után az ajtót. Minerva felpattant, és odatolta az ajtó elé szorsan a bébikompot, de úgy, hogy Apa alig tudott bejönni. A miértekre itt rá se kérdeztem, átengedtem a terepet Apának.

Közeleg a Karácsony… Hamarosan elkezdjük a koszorúk és a díszek készítését, sütünk majd mézeskalácsot is és a CD lejátszóba is karácsonyi zene kerül. Számunkra mindezek mellett hozzá tartozik még a karácsonyváráshoz az is, hogy időnként megnézünk egy-egy karácsonyi hangulatú filmet. A Reszkessetek betörők ilyen tekintetben alapműnek számít. Talán mégis ki kellene hagynunk…?

IMG_7186mm

2 megjegyzés:

Kiss Zsu írta...

Nem, de utána tegyétek be az Igazából szerelmet is! :)

Tinca írta...

Jujj bizony, de jó is az. Pont tavaly ilyenkor láttam utoljára szerintem.:)