2013. február 9., szombat

Dömpertől a fociig

Dömper kipipálva. Mert gondolom abban sokan egyetértünk, hogy egy kisfiúnak dömper az kell! Futvatolós, beleülős, pont olyan, mint ez ni:

IMG_8182

Gyerekkori vágyaim netovábbja volt mindig egy, de sose mertem mondani, elvégre én kislány voltam. Így maradt a vágyakozás, és az elhatározás, hogy ha majd egyszer lesz egy fiam… Ezek után gondolom nem meglepő, hogy előbb kinéztem Mironnak ezt, mint a babakocsiját.

Egyébként mindig is több jellemző befejezést el tudtam képzelni ennek a mondatnak, hogy “Ha majd egyszer lesz egy fiam…” Most hirtelen csak néhány jut eszembe, például:

… póló helyett kockás ingben fog rohangászni egész nap. – Ez mondjuk vicces és persze lejjebb adtam. Van neki kockás ing bőven, sőt nem kockás is, de azért itthon nem ez a jellemző.

… nem lesz játékfegyvere. – És tényleg nincs. Na jó, még csak 2 éves tudom, de ha rajtam múlik nem is lesz. Semmi dugóspuska, lézerkard, pisztoly, csúzli és egyéb lőfegyver, se tank, se semmi military feeling, nem játszunk gyilkolósdit. Na jó, vízi változat jöhet… És ha már itt tartunk, ezennel a már meglévő fakardunkat egyúttal más kategóriába* sorolom.

… nagyon szépen fog gitározni. – Ezzel még kicsit várnunk kell, de meggyőződésem, hogy így lesz.

… nem fog motorozni. – Pont. És ezt most itt le is zárnám.

… focizni fog. –  Apa pedig edzésekre jár majd vele. Na jó, néha én is és akkor nagyon büszke leszek.

És biztos tudnám még folytatni a sort, csak Mincsikémnek megengedtem, hogy majd este játszhat kicsit a számítógépemen. Ritkán kér ilyet, ritkán is engedem, de most megígértem. Azóta 2 percenként kérdezgeti, hogy mikor lesz este, mikor ülhet a gépemhez. Nagyon idegesítő volt már, hogy mást se hallok tőle, csak ezt, így megkértem, hogy legyen kicsit türelmes, ne kérdezgesse ezt folyton, majd szólok. Okos lányom van, megértette. Illetve nagyjából. Most ezt hallom 2 percenként, és úgy látszik nekem semmi se jó…

“Anyaaa! Türelmes vagyok, és majd szólsz, ha ideülhetek!”

Minervaaaa, gyere!

*ágy alól mindenféle odakerült tárgyat kikotró háztartási segédeszköz

Nincsenek megjegyzések: