2013. október 28., hétfő

Cumik és az orrszipi

avagy fontos dolgok Miron életében (2. rész)

Kezdeném a cumikkal. (A többes szám nem véletlen.)
Mindannyian tudjuk, hogy egy cumiról nem könnyű leszoktatni a kicsikét. Na és több cumiról? Mármint nem úgy, hogy van 4-5 cumi, amit felváltva szopogat, mikor melyiket adjuk oda neki, nem, ő nem kispályás. Igaz, hogy a szájában egyidejűleg 1 van, de mindkét kezében még legalább 1-1, és a közvetlen környezetében is tuti még 2. Az alvás mindig ilyen. Minimum 3 cumis, de az 5 az még jobb. Nem gyömöszrongyi, nem szöszmöszkendő, nem pelus csomóval, és nem is a HAJAM, mint ahogy Mincsike csinálta*, hanem minél több cumi. Na erről hogy fogom leszoktatni?

A másik, ami fontos, és írnom kell róla, az orrszipi. Bár nem is tudom, hogy leírjam-e, úgyse hiszitek el.
Miron még nem tud orrot fújni. Próbálkozunk, de még nem megy, még csak a szájával trombitál. Amikor úgy érzi, hogy szükséges, rohan a fürdőszobába az orrszipiért (én persze a nyomában), bedugja a porszívóba, majd fogja és kiszipizi az orrát. A kétkedőknek jövök egy videóval!

Egyébként minden másban is nagyon jellemző rá, hogy önálló. Sokkal önállóbb, mint a lányok voltak. Öltözik-vetkőzik egyedül, ez utóbbit sajnos napjában többször, mint gondolnátok és többször, mint szeretném. (Persze pasi, miből lesz a cserebogár ugye…)
Ha valamit csinál, és azt mondom neki, hogy “majd én segítek”, akkor kijavít: “NEM. Én segítek.” És ide még kívánkozna több példa is, de majd egy másik bejegyzésben.

*Összegyűjtöttem ide néhány “hajtekergetős” posztot annak, aki esetleg nem olvasta/nézte még.

Vasalás helyett
Az első ovis élmény
A hajtekerő bajnok
Hajtekerés, már megint
Már nem tekergeti és képzeljétek el, hiányzik!

Nincsenek megjegyzések: