2013. október 11., péntek

Anyakori középsúlyos fogalmazástalanság

A konyhában matattam éppen. Egyszer csak eszméltem, hogy  pár perce te jó ég (hurrá!) nem tudok Mironról. Az előbb meg ott ütögette a kacsit (távirányító) az asztalhoz, de már nincs ott. És csend van. És most itt nem jön sztori, nem az a lényeg, hogy végül hol volt, mit csinált. (Szerintem egyébként sebtapaszokat ragasztgatott a tükörre.)

Az első gondolatom tudjatok mi volt? Hogy kiabálok egyet, hogy Miron nem szabad! És tudjatok miért? Mert ez nálunk szinte mindig aktuális! Miron nem szabad! Igen, ezzel nem hibázhatok nagyot.

Nem szabad! Elég volt! Tedd le! Vigyázz! Mássz le onnan! Legyél jó kisfiú! Le fogsz esni! Hagyd békén! Hagyd már abba! Miron! Add vissza! Odacsukod! Fejezd be! Ne verekedj! Egyél egy kicsit! Nem szabad! Az Minerváé! Engedd el! Lassabban! Ne bántsd! Miron! Miron-Miron… Vedd ki a cumit a szádból! Megmondom Apának! Fogadj szót! Hagyd már békén! Elég most már! Megütöd magad! Fogadj már szót!Nem! Nem mondunk ilyet! Ejnye! Jól viselkedj! Össze fogod törni! Gyere csak ide! Nem szabad! Ne csináld ezt! Csukd be! Teszed le! Ne nyúlj hozzá! Ne mássz oda fel! Egyél egy kicsit! Szólok Apának! Hogy néz most ki? Nem szabad! Miron! Add vissza! Vedd fel! Játsszál szépen! Tedd le! Le fogsz esni! Én szóltam. Ne tépd el! Fejezd már be! Ne rugdosd! Le fogod ejteni! Nincs több! Tedd el! Az anyáé! Nem szabad! Enni kellene! Apa mérges lesz! Ne mássz oda fel! Eltöröd! Bibis lesz a kezed! Ne beszélj így! Tedd a helyére! Ebből elég már! Nem Mironnak való! Ugye megmondtam! Nem szabad! Miért nem érted? Le fogsz esni! Tedd le! Na most már elég legyen! Nem! Mondom nem! Miron!

Kb. ezek hagyják el a számat egy átlagos napon órában, persze nem nagy merészség, ha mindezt tízes szorzóval kalkuláljuk.

Miért nem fogad szót? Miért nem fogad szót SOHA? Annyira okos értelmes ügyes, de ha valamit a fejébe vesz, én hiába beszélek. Miért csinálja ezt velem? A két lány után nekem ez annyira furcsa…

Csoda, hogy így nem tudok blogot írni? Szerintem még egy testnevelés-felmentőnek is háromszor kéne nekirugaszkodnom. Mondjuk a bevásárlólista az azóta megy.

Diagnózisom a címben. De azért majd időnként jelentkezem! Borogassam?

Nincsenek megjegyzések: