2010. november 25., csütörtök

Levél a Jézuskának

Mivel pont egy hónap múlva Karácsony, nagyon időszerű már
ez a levél. Tavaly már októberben elkészült, idén valamiért nagyon nem akaródzott. Bevallom karácsonyi hangulatom az még egyáltalán nincs, így rejtegetni való ajándékom se nagyon, talán ez az oka. De íme a levél, mert azért ez fontos…

Kedves Jézuska!

Mindenekelőtt szeretnék elnézést kérni, amiért amiért a megjelenésed képzeletünkben keveredik kollégáéddal, a Mikuláséval. Az a fránya sok amerikai film, az a hibás tudom. (Valentin, Halloween, Hálaadás… Mi jöhet még???)

Szóval bár Neked írunk, Téged várunk, mégis ilyennek képzelünk, amiért bocsi… (Nekünk nagyon bejön ez a külső egyébként!!!) santa_claus_a_christmas_presentAzért írhatom még a listánkat? (Készülj, mert nagyon jók voltunk ám! )

Ha Te hozod az ajándékokat, akkor minden egyes tétel jöhet, légyszi ne válogass!  Gyanítom azonban, hogy megoldod ezt idén is a kézbesítőiddel – mint ahogy ránk is vár hasonló feladat - úgyhogy ha megengeded, a továbbiakban hozzájuk szólnék…

Kedves Kézbesítők Szeretteink!

Szívem szerint azzal kezdeném, hogy amit idén a mi ajándékainkra költenétek, abból vegyetek magatoknak valami szépet, mert tőlünk nem sokat kaptok. Egyszerű lenne persze így, de hiszen olyan jó adni és kapni… Maradjunk mégis annál, amit megszoktunk, és ami bevált, jó?

Néhány ötlet a tavalyi mintájára, hogy nekünk mivel lehet örömet szerezni és néhány olyan is, amivel nagyon nem. :)

MINCSIKE
Lego
, Playmobil, ami most nagyon népszerű nála. Nagyon szeret kirakózni is. De nem ám 20 darabosat vesztek, mert az kb. 3 percig tart. Jöhet nyugodtan 50-60, esetleg 100 darabos is!
Ha őt kérdeznétek, ő mindent szeretne, amit a Minimaxon
reklámoznak. Talán kivétel a Moni baba, a sétáltatós kutyus és a Micimackós számítógép, mert az már van neki – de az is lehet, hogy azt mondaná, hogy még egyet szeretne, mert így szokta.
Babázni nem nagyon szokott, talán egyedül a Barbie, vagy a Bratz, ami leköti, de legutóbb ahhoz is éppen autót szeretett volna, nem még egy babát… Más jellegű babája van bőven, de hozzájuk se nyúl.
Plüssöket továbbra sem kérünk köszönjük szépen, mert rengeteg van, és csak 1-2 napig sláger. Persze van kivétel, de ritka.
Favonat, vagy hozzá kiegészítő viszont jó ötlet lenne, annak biztosan örülne.
Színezni nagyon szeret, így a kifestőből sosem elég.
Légyszi ne vegyetek olyat, ami 30x30x30-nál nagyobb kiterjedésű, és olyat se, ami zenél/sípol/csörög/berreg/búg… stb.
A könyveket nagyon szereti, legjobban talán a böngészőket.
Miki egeret, Timmyt, Barneyt, Spongyabobot, Süsüt, Fifit, Thomast és persze a legtöbb mesehőst továbbra is szereti. Ha ezek vannak valamin, az örömet fog okozni ez egészen biztos.
Póni jöhet nem bánom. :) Hercegnős díszítésű használati tárgyakat viszont légyszi továbbra se vegyetek. Legyen inkább egy kutya / cica / maci / stb… azon a labdán / füzeten / kirakón/ párnán / stb… jó?

Lábmérete 28-as, ruhából pedig általában a 104-es éppen jó, a 110-es pedig nagy… Nélküle még sokszor én is nehezen vásárolok, úgyhogy én azt mondom, hogy inkább játék mellett döntsetek…

MARTINA
Ha könyvvel szeretnétek meglepni, azzal bőven ráértek  2011 Karácsonyáig. Most olvassa a Breaking dawn-t ANGOLUL, ami bőven kitart addig, ugyanis 702 oldalas és ahogy mondja, eddig nem is túl izgi…  Úgyhogy bocsi, de, most nem jó ötlet a könyv.
Hogy akkor mit is? Kb. mint tavaly… Ruha, parfüm, táska, bizsu, toll-ceruza-füzet, trendi csajos mütyűrök… Jobb ötletem nincs, konkrétat pedig ha lenne se, írhatnék. Ja, de annyit azért súghatok, hogy a bagollyal díszített dolgokat imádja, akárcsak az anyja. :)
Ha színben vagytok tanácstalanok, csak annyit mondanék, hogy zöld, szürke, sárga, barna és kék ne legyen… (Martina! Egy hozzászólásban kéretik ezt pontosítani, mert már én sem vagyok teljesen képben.)
Ami  fontos, és változás tavaly óta: TWILIGHT STOP! Elég volt.  Nem lesz őszinte a mosolya, ha valami ilyet rejt a csomagolás.

APA
Szerintem idén is ő okoz majd Nektek a legtöbb fejtörést. Bárcsak tudnék segíteni…
Ha módotokban áll, akkor egy Star Trekes flipperrel igazán nagy örömet szerezhettek neki – bár tartok tőle, hogy idén sem kell azon vitáznunk, hogy hol legyen a helye.
Ami nem változott: alkoholt nem fogyaszt. Parfüm, dezodor jöhet, arcszesz inkább ne. (az is alkohol)
Sci-fit szereti, de csak a minőségit. És ha sci-fi, akkor inkább könyvben gondolkozzatok, mint filmben. 
Ezen kívül még néhány kulcsszó: foci, történelem, barkács

ANYA
Végül én jövök. Hogy én minek örülnék? Sorolom…
Nagyon szeretnék végre végigaludni egy éjszakát. Évek óta nem sikerült hol ezért, hol azért. Azt hiszem ez rámférne…
Szeretnék kb. 20 kilóval kevesebb lenni. Vagy várjunk csak… Ezt inkább majd az újévi fogadalmakhoz írom, aztán meglátjuk.
Szeretnék elmenni moziba és megnézni egy korhatáros filmet. (A kulcsszó nem a borzongás, vagy a szex, hanem az, hogy NE rajzfilm legyen… Bár… Na jó, akkor egy rajzfilm a lányokkal, de vödörnyi kukoricával és literes kólával.)
Wellness hétvége, gyertyafényes vacsora… Folytassam? Jó, de maradok inkább a tárgyi dolgoknál gyanítom, hogy azokra nagyobb esélyem van.
Van néhány könyv, amit szeretnék elolvasni, de még nem vettem meg, és karácsonyig nem is fogok:
Agatha Christie: Életem  
Laura Thompson: Agatha Christie – Egy angol rejtély
Jared Cade: Agatha Christie és a hiányzó tizenegy nap
John Curran: Agatha Christie titkos jegyzetfüzetei
Baráth Katalin: A fekete zongora
Ezeken kívül szeretem az életrajzi- és dokumentumregényeket. Vass Virágos, Fejős Évás stb… romantikus szenvedésektől szeretném továbbra is elhatárolni magam.
Szakácskönyvre nincs szükségem, általában fejből, ha úgy nem megy, akkor Horváth Ilonából, vagy a Mindmegettéről főzök.

A facicákat még mindig imádom, akárcsak a lógólábú kerámia manócskákat, vagy az elefántokat.

Úgy hirtelen ennyi… A lista szerintem még módosul.

Köszönjük szépen, hogy végigolvastátok, és hogy lehetőségeitekhez mérten idén is törekedtek arra, hogy örömet szerezzetek a választott ajándékkal!
Tudjátok ugye, hogy jövőre nehezebb dolgotok lesz, mert bővül a listánk?  Úgy fog kezdődni, hogy: MIRON… :)

Köszönjük Jézuska Neked is a segítségedet abban, hogy nagyon szép legyen az ünnepünk! (Légyszi nagyon figyelmesen olvasd végig a levelet, ki ne felejts valamit!)

Családunk nevében,
ANYA

1 megjegyzés:

Martina írta...

még a pirosat sem szeretem. meg nekem sem kellenek hercegnős cuccok. ja meg Thomasos se kell. többi jöhet