2010. május 15., szombat

Kisoroszlán

Oroszlán5A hisztis videó elgondolkoztatott kicsit. Kerestem a miérteket, és egy választ a kérdésre: hol rontottam el? Aztán egyszer csak megvilágosultam: sehol! Én nem hibáztam. A bolygók állása miatt van az egész. :)

Mincsike Oroszlán. Ami pedig a helyzetet súlyosbítja, az aszcendense is az.

Mert nézzük csak, milyen is egy Oroszlán gyermek…
(Internet segíts!)

Eleven, nagyhangú, örökmozgó. – stimmel, akárcsak a többi: Az Oroszlán gyermekkel igen nehéz bánni már az első naptól kezdve. Újszülött korától kezdve irányítani akarja az egész családot. Ha szülei pihenésre és nyugalomra vágynak, akkor hamar rá kell döbbenniük, hogy a kis Oroszlánnal ez nem megy.
A figyelem középpontja az ő kibérelt helye.
Persze, hol is lenne máshol…
Ha valamire nehezen lehet rávenni, akkor hiúságán keresztül kell megközelíteni. Azt ugyanis nehezen tudja elképzelni, hogy lehet valami, amiben nem ő a tökéletes. 
Nagyszerűen eljátssza a beteget, ha kényeztetést szeretne, az ártatlant, ha valami rosszat csinált.
Ajajj, de még mennyire! Ez persze nem azt jelenti, hogy csal. Ő (és a Kos) a legőszintébb jellem valamennyi csillagjegy közül. Végre valami jó, ugye lesz még?
Nagyon nehezen viseli a gorombaságot vagy a durva kritikát. Képes arra, hogy belássa a hibáit, de nem mindegy, hogy mindezt féltéglaként
vágjuk hozzá, vagy sztaniolpapírba csomagolva, kedvesen nyújtuk át neki. Nehéz meggyőzni, mivel nagyon határozott elképzelése van mindenről és mindenkiről.
Heves vérmérséklete magával ragadó. Emellett a legelragadóbb gyermek az összes csillagjegy szülötte közül, mert bármennyire uralkodó alkat, mégis kellemes és érdekes vele az élet, folyamatosan ellensúlyozza „főnöki” szerepét csodás humorával, mellyel folyamatos jókedvet generál maga körül.
Leginkább a tehetetlenség tudja legyűrni, amikor nem lát megoldást egy helyzetre vonatkozólag.
Ez is mennyire igaz… “Én ehhez túl kicsi vagyok!”- szokta mondani sírva, ha valami nem sikerül neki.

Akinek az Oroszlán jegyében született a gyermeke, sokat gyönyörködhet benne, hiszen vidám, játékos, szelíd és boldog. És okos, és gyönyörű. :) Persze csak addig, amíg a játékszabályokat ő határozhatja meg. Ha bármit rákényszerítenek, akkor óriási jeleneteket rendez, amíg célját el nem éri. Akkor érzi jól magát, ha testvérein és szülein uralkodhat, vagyis körülötte forog a világ. Ezt olyan kedvesen tudja tenni, hogy a környezetében élők észre sem veszik, hogy a családban átvette a hatalmat. Szóról szóra igaz. Nem folytatom, bár lehetne…

Összegzésül: Mincsike így imádnivaló, ahogy van, még ha olykor kicsit nehéz is vele.

Záró gondolat: Van ám nekünk még egy Vízöntőnk is, aki szintén imádnivaló. Nem fogom kiteregetni a lapjait, csak egy mondat erejéig: A Vízöntő gyermek egyedülálló személyisége sajátos nevelést és elfogadást igényel. TUDJUK!

Nincsenek megjegyzések: