2010. május 29., szombat

Mennyi jár az exemnek?

Neeem, szó sincs válásról, osztozkodásról, köszönjük szépen minden rendben velünk. (Szeretlek Apa!)

A fodrászomról van szó. Pontosabban a VOLT fodrászomról.
Valamikor az év elején ismerősi ajánlásra bejelentkeztem hozzá, majd nagyon elégedetten távoztam. Gyors, ügyes fiú, elfogadható áron. Visszamentem hozzá, később vittem Martinát is, majd a barátnőmet is. Örültem, hogy életemnek egyik kényes területe miatt nem kell már paráznom.

A héten is nála jártam. Amit kértem tőle: kicsit élénkebb vörösre fesse a hajamat (nem jött össze), tegyen bele csíkokat hátra is (tett, de csak én tudom, mert nem látszik), vágjon belőle kb. 3 centit (épphogy lecsípkedte, de azt is csak azért, hogy ezt a tételt is hozzáadhassa a végén), szárítsa be (megtörtént, bár hátul, alul vizes maradt).

Amit nem kértem és kaptam: 10 perces fejmasszázs a tanuló előadásában a hajmosóban, amíg a fiú végzett egy hajvágással.

3,5 óra alatt végeztem. (Rátok bízom, hogy ez sok, vagy kevés. Mivel hajügyről van szó, nekem sok.)

- Tetszik? – kérdezte, és egy nagyon összetett, véget nem érő mondattal tálalta, hogy ő mit gondol róla. Egyértelműen magát dicsérte, bár úgy hangzott, mintha velem tenné.
- Tetszik hát – csak már szabaduljak. – Mennyivel tartozom? – kérdeztem az ilyenkor szokásosat.
Fiú számol, félig hangosan, félig magában, majd néhány elszólással küldi felém a jeleket, hogy hálával tartozom. Ilyenekre gondolok: “de ez nem érdekes”, “ez ajándék” stb. Túl sokáig számolt. Közben közölte, hogy három doboz festék van a hajamon. (Kettő, meg egy fogkefényi hurka, de nem vitatkoztam.) Ismertette az összeget: 18.600. Később kérésemre kénytelen volt ezt még vagy kétszer elismételni, amíg végül meggyőződtem róla, hogy elsőre is jól hallottam.  Mit mondjak, sokkolt az összeg. 15 ezer forint volt nálam, mert álmomban sem gondoltam volna, hogy ennél többet kell, hogy kivegyek. Odaadtam neki. Mivel nem értem volna már vissza zárásig a hiányzó összeggel, ma pedig nem értem rá, még mindig tartozom.

Szerintetek mennyivel? 3.600 forintot vigyek neki? Vagy adjak borravalót is, mint ahogy úgy általában illik? Legyen 4 ezer? Vagy 5??? De akkor kereken 20 ezerbe került a hajam!!! Nem sok ez egy kicsit?? Annyira pocsékul érzem magam ettől a lenyúlástól…

7 megjegyzés:

Lizzy írta...

Az ilyet uuugy utalom....meg Te legyel halas, hogy 20 rugoert nem csinalt semmit a hajaddal ,es ott tokoltel 3 es fel orat...Ennyi ido alatt mar en kesz vagyok altalaban, es nekem szokott melirral, vagassal szaritassal 19 lenni kb.
jol atvert....nemtom, en sztem oszinten megmondanam neki, hogy en spec nem pont igy gondoltam, es egy ekkora falat hajra szerinted a tapasztalataid szerint sok az ar, amit mondott...es nem adnek borravalot, es nem mennek vissza fiukahoz tobbet.
Imadja csak sajat magat, es huzzon le mast.

Menj Anyu fodraszahoz, aki ugyan Pesten van, de nagyon jol megszokta Anyu extra langvoros szinarnyalatait, es hidd el, Anyu siman megmondja neki, ha nem ugy sul el a dolog, ahogy tervezte.
Hatha havonta vagy 5 hetente megerne bemenned az o fodraszahoz...

Szilvi írta...

Szia!
Szerintem nagyon lehúzott :( Az a ba hogy így, utólag nem lehet reklamálni :( Ha azt mondod, hogy nem tetszik, nem lettél volna köteles kifizetni, vagy grátisz kaphattál volna egy "igazítást"
Bp-en Aratő Krisztián magyar fodrász bajnok is k
b.ennyiért vág, de azért minőségi munkát ad. Sajnálom, hogy így jártál, én nem mennék hozzá többet!

Edina írta...

Csak hogy még egy kicsit bosszantsalak, az én fodrászom is tök jól fest és vág, és 3100 Ft-ot fizettem. Szerintem hosszú hajat sok extrával is megcsinál max 6000-ért.
Én nem adnék borravalót a pasinak és keresnék másikat.

Névtelen írta...

Ez döbbenet. Eddig normális volt, mi történt vele? A bejáratott vendégeket lehúzza? Nem túl jó üzletpolitika... :(
Nagyon sajnálom. :(

Én nem is tudom mit tennék. Talán adnék 4ezret, és megköszönném az eddigi munkáját. :(

Az én fodrászomnál is max. 8ezer egy ilyen művelet, de nálatok más árak vannak. Ő hol van, Tatán?

Tinca írta...

Gigi, Szilvi, Edina, Vicus! Köszi, hogy írtatok.
Lehet, hogy pesti viszonylatban ez nem olyan horrorisztikus összeg, de itt a környékünkön azért ennél sokkal-sokkal barátibb árakon dolgoznak. Egyébként előző alkalommal 7500-at fizettem, igaz akkor csak tőfestés volt, kb. fele annyi festékkel, mint most. Szóval nem értem, de mindegy. Visszamegyek az előző fodrászomhoz, akinek tényleg csak annyi volt a baja, hogy lassú. Lehet, hogy azért 3,5 óra alatt nála is végezni fogok.

Raindrop írta...

Nekem hosszú hajam van, és festéssel, vágással, szárítással együtt 8000 ft.
Ez a faszi nem normális... :///
Soha többé nem mennék oda én sem.

Tinca írta...

Visszamentem, kifizettem a tartozásomat. Egy fillérrel sem többet. Nem köszöntem el bevallom, mert gondoltam jobb elkerülni a nyílt színi vitát, de az biztos, hogy nem megyek oda többet.
Így már kerek a történet...