2010. június 29., kedd

14…

14 évvel ezelőtt ilyenkor már túl voltunk az izgalmas “nehezén”. Talán már keseregtem is kicsit, hogy lassan vége a napnak, és soha többet nem lesz rajtam ez a szép ruha, pedig milyen jó lenne országnak-világnak megmutatni…

user_8027626_1149794248228_boxMa vacsorázni mentünk, farmerosan. Ezért is okozott némi dilemmát, hogy hova… Végül én döntöttem, de most utólag már tudom, hogy nem a legszerencsésebben.  Apa, jövőre ígérem nem szólok bele… (Bár szerencsémre, Apának ízlett, amit választott, és volt egy hatalmas kivetítő is, amin a VB épp aktuális meccse ment, úgyhogy nem méltatlankodott.)
IMG_2167 IMG_2172

A levessel minden rendben volt, bár amit én készítek, az azért valamivel ízesebb. Mondjuk én eddig még csak snasszul tányérban tálaltam, de kísérletezni fogok cipóval is.
(Mindig bajban vagyok egyébként a cipóban felszolgált levesekkel… A cipónak csak a “kupakját” illik megenni, vagy magát a “csomagolást” is? Gigi, kérdezd meg légyszi anyukádat, ő biztos megmondja a tutit…)
Főételnek, fokhagymás-baconos-sajtos-tejfölös grillezett csirkét választottam és rösztit. Ez utóbbit csak azért, mert valószínű nem olvastam végig figyelmesen  az étel nevét, ugyanis a krumplit egyedül ebben a formában utálom. Mindegy, legyűrtem úgy nagyjából. Rossz nem volt végülis, de felejthetetlen ízélménynek se mondanám.
A desszerttel megint befürödtem. Valami házi rétes volt fagyival, gyümölccssel és tejszínhabbal. A rétes nekem kizárólag túrós, esetleg meggyes-mákos. Igaz, megkérdezhettem volna, hogy mire számítsak, de éppen gondolatban már máshol voltam, amikor rendeltünk, ugyanis előtte elhangzott a “kekakíni”. A házi rétes almás volt. Magházastól, héjastól reszelve, számomra ehetetlenül. Valami rettenet volt. Az almát én csak egyféleképp tudom elképzelni -  nyersen, ropogósan, harapva.
IMG_2170Mincsikém hatalmas tál marhapörköltet kapott, tarhonyával. Természetesen csak ez utóbbit ette meg belőle, de legalább abból sokat.
Az én tányéromon görögdinnye volt az egyik dekoráció, Mincsike pörijén sárgarépa. Szerintetek melyiket választotta?

A dinnyét megkóstolta ugyan, de fintorogva kiköpte, majd felcsillant a szeme és megkérdezte, hogy megeheti-e a répát… Megette. :)
IMG_2166A kép kedvéért 1 percig egyhelyben maradt, egyébként ez nagyon nem volt jellemző rá. Be volt sózva, mert mindjárt mutatom milyen klassz  játszótér tartozott az étteremhez. Ismerte már, mert Köriékkel többször is járt itt. Látszott rajta a rutin, olyan magabiztosan vette birtokba a csúszdát, és a mindenféle mászókákat, hogy csak lestem.


IMG_2177 IMG_2180
IMG_2188 IMG_2204
Összességében jó volt egyébként, gyakrabban megérdemelnénk, de valahogy mégis ritkán szánjuk rá magunkat. Talán azért is, mert Mincsikével ez még mindig elég nehézkesen kivitelezhető… Vagy talán azért, mert Martina legjobban a hazait szereti. Tudjátok, a bizalom…

Erről eszembe jutott egy történet, nagyon idevág. Valami rendezvény volt a suliban pár éve, és megkérték a szülőket, hogy ha lehetőség van rá, mindenki vigyen 1-2 tálca süteményt. Főzni imádok, a visszajelzések alapján nem is csinálom rosszul, viszont a sütéssel hadilábon állok. Remélem nem marad ez így, mert tőlem aztán itt lehetne mindenféle cukrászdai csoda, ha mellette lenne egy kis kocka házi sütemény… Hmm, de jó is az… Tuti azt választanám. Tehát sulis rendezvény…. Zebrakekszet készítettem két tálcával, azt vittem be. Volt ott mindenféle sütemény, gusztusos és kevésbé az, már a látványuk is hízlalt. Volt zebrakeksz is, nem csak az enyém. Martinám mit csinált? Megkereste a két sárga tálcát, amit mi vittünk, és csak abból volt hajlandó enni – én pedig csak mosolyogtam.
Ennyi a történet, nincs nagyobb csattanója, de igaz, és jellemző.

9 megjegyzés:

Gigi írta...

Eloszor is:
Boldogsagos hazassagi evfordulot kivanunk Nektek, hihetetlen, hogy ennyi ideje vagytok hazasok....
Masodszor: Meglepett, hogy Minicsajjal mentetek kajalni este...Nem akartatok volna kettesben? Irto cukrok a kepek, amulok a hosszu hajan es a szep kis arcan,hogy olyan nagylanyos...O mar nem baba:(
A kaja sztorihoz csak annyit:
a csaladunkban EEEEEN vagyok az, aki ALLANDOAN szarul valasztok, mindig es mindenhol barki masnak finomabb a kajaja, es igy en mindig masebol eszem:)
A cipos cuccra majd valaszol a Jo Edes...engem nem nagyon zaklatna a dolog, ha ropogos es finom, siman tornek belole..:)VVagy, ami a tuti: 3 csillagnal magasabb etteremben NEM rendelnek cipos levest:)hihi..bocs Anyu..hallgatunk, hogy is van a cipos tortenet? Ja es a fankot is mondd el, az szerintem vicces...Bar ki az az idiota, aki fankot eszik elokelo helyen, de mindegy.
Kussolok, hosszabb a hsz, mint a poszt:)
Happy anniversary Skacok!

Edina írta...

Boldog évfordulót nektek! Amikor az esküvőtök volt én annyi idős voltam mint Martina most. Hmm, már nem is érzem magam olyan öregnek. :P

Edina írta...

Ja, és ez a cipó dolog engem is érdekel. Szerintem nem illik megenni, de várom Gabi néni válaszát.

Tinca írta...

Gigim! :)
Köszönöm a jókivit.:) Neked hányadik lenne?
Nem csak Mincsusz jött velünk, Martina is. Tavaly kettesben voltunk, de akkor tudtam, hogy pár nap, és jön a nyaralás, lesz élmény a csajoknak is bőven. Most nem sok, így nem akartam ezekből az apróságokból kihagyni őket tudod.
Tényleg ilyen beválasztós vagy? biztos túl extraságokat kérsz mindig...
Fánk... De finom is az. Várom nagyon a sztorit, remélem idetéved anyukád. :)

Tinca írta...

Edina!
Köszi! De tudod mit, túró a füledbe! :P :)))

Gabriella írta...

"Idetévedtem"..hmmm miért is?.-)
Elsősorban nagyon sok BOLDOG évet kívánok még Nektek. Cipóról...szóval max a "kupakját" illik megenni, azon kívül lehet epekedni a többiért, és a belsejét amit a leves finoman felpuhít, na azt szabadna. Amúgy az étkezési kultúrában foglaltakat szerintem csak azért kell tudni, hogy azt is tudd, hol nem kell alkalmazni))) khmm..én is tudok ám tunkolni).
A fánk és statiszták esete: helyszín:4*, indok: "illemtan nem csak managereknek" "oktató"kazetta felvétele. Résztvevők: 2 statiszta aki mindent tud "áá nem kell segítség , ezt azért tudjuk enni" felkiáltással, 1 db kamera no meg a kezelője,aki hosszasan röhögött, majd nem túl protokolláris kifejezések között únta a 8. felvételt (nem a kamera), jómagam, mint szakértő.Terítés...meglepett szemek a két villa láttán... rosszul terítettek megjegyzés stati részéről...de de megjegyzés részemről. halk köhögés(statik) információ: két villával(én) döbbent arcok, majd mindere készen állunk szöveg (statik) látvány: küzdés ..jobb villán lévő falat szájba, második és kb még két falat rendben...majd felváltva bal és jobb villáról falat..végtére is elfogyott így is.. csak nekem nem volt megfelelő.. legalább ne ezt tanítsuk.. új felvétel, új fánk, hiba ua. kb 7*.. nekem már a 3. sem volt olyan vicces.. de nekik meg is kellett enni:-) boocs a hosszú szövegért ,próbáltam rövidíteni.. látványban azért a monitoron nem volt semmi)
Diákjaimnak egyik vizsgakérdés: (naná, hogy emiatt) hogyan esszük a fánkot?? okos válasz diáktól: lekvárral:-)

Tinca írta...

Csókolom Gabi néni!
Nagyon köszönöm, hogy ide tetszett tévedni, és nem hagyta szó nélkül a cipó-kérdést. Bevallom, jobban örültem volna egy olyan válasznak, hogy illik mindet befalni. :)
A fánkos történetet nagy élmény volt olvasni. Nem tudtam, hogy 2 villával kell enni... A ballal lefogom, a jobbal pedig vágom/"szakítom"? Így valahogy?
Első rendszeres olvasói között lennék Lizzy mamájának, ha a témában indítana egy blogot... Bár nem képzelem, hogy ilyenre van ideje, csak próbálkoztam, hátha... :)
Lehet, hogy majd néha feldobok egy csalogató kérdést. :)
Nagyon szép nyarat kívánok, és sok napsütést, ha tetszik menni Horvátországba!

Gabriella írta...

khmmm.. szóval az a nénizés...meg a "csendőrpertu".Tehát,ha kérhetem tegeződjünk viszonossággal) Vagy magázódjunk,és akkor booocs az eddigi tegezésért. Blogra idő nem hiszem, hogy lenne, pláne iskola időszakban.. de bármilyen kérdére bárkinek szívesen.Illetve, ha valaki indít egy ilyen blogot, válaszolni bármikor..max. kis fáziskéséssel. Igen..két villa, ahogy tetszen mondani.bal lefogja, jobb tépi és továbbítja szájba)Azért alakult ki, mert a fánk szerkezete miatt a vágás szinte lehetetlen, illetve hüle csikorgó hangot adna a tányéron.De nyugalom ahol igazán számít, hogy hogyan eszik, ott már aligha szolgálják fel)

Gabriella írta...

Jahh és köszönöm a jókívánságokat, viszont kívánom minden olvasónak) Idén ugyan Balatonfenyves "csak" a cél, de jövőre újra oda készülünk dagonyázni)
szép éjt)
Gabi