2010. december 30., csütörtök

Tud valaki távgyógyítani?

Ha igen, légyszi sürgősen álljon neki, mert ELEGEM VAN!!!
Köhögök. Reggel, délben, este, de leginkább éjjel…
Ebből következik, hogy nem alszom, és a többieket se nagyon hagyom…
Orvos nem látott, illetve hazudok, mert a gyerekorvos itt volt ma, amikor megállapította, hogy Mincsikém szerencsére teljesen meggyógyult.   (Ez egyébként nagyon jó hír, tudom ezzel kellett volna kezdenem.)

Ízeket, és illatokat több, mint egy hete nem érzek.  Mára ez picit javult, de nagyon szelektíven. Elsőre a hagymatea illata jött át, és sajnos az íze is. A WC tisztító szaga is kitöltötte az orromat, de a kellemes illatokat továbbra sem érzem. 
A karácsonyi vacsora gusztusos volt itt is, ott is, de csak Miron miatt ettem, élvezet sajnos nem volt benne.

A náthám azért már sokat javult, de a köhögés egyáltalán nem akar múlni. Egész nap hagymateát iszom. (Pedig a Lady Gray a kedvencem.) Csak tudnám miért iszom egyébként, hiszen egyáltalán nem használ. Se a lámpázás, se a méz… Mit csináljak szerintetek?
Nagyon fáradt vagyok. Este azt várom, hogy reggel legyen, reggel pedig azt, hogy este. Semmi nem köt le, kizárólag a túlélés a cél. A lakás egy romhalmaz, és kb. a tükör is ilyen látványt ad vissza, ha véletlenül belenézek. Utálok ilyen lenni, nem akarok ilyen lenni, de semmire nem érek rá és semmire nem is jut erőm a köhögés miatt.
Most éjjel 1:42 van. Már felmentem aludni, de esély sincs rá, hogy egyhamar sikerülni fog. Inkább lejöttem, hogy legalább a többiek tudjanak a köhögésemtől. Nem tudom hányadik csésze teát kortyolom éppen, de már ott tartok, hogy a 1,5 óra lerövidült 1-re, amíg kibírom wc nélkül… Jó, tudom ez már igazán magánügy, de én most panaszkodni akarok!!! Nem lehetne, hogy valaki átvállalja minden nyűgömet úgy 1-2 napra? Elsősorban a köhögést passzolnám át, de hogy teljesen kipihenjem magam, mehet vele a nagy pocak, a gyomorégés, az aranyér, a nátha és a fejfájás is. Valaki vegye már át, hátha sikeresebben leküzdi, és csak a felét kell visszavennem. Léééégyszi!!!!

Na jó, nem fárasztok tovább senkit, inkább ránézek a farmomra, csak előbb még egy apró aranyosság:

Mincsikém az elmúlt hetek eseményei hatására, magából kiindulva, minden nagyobb köhögésemnél  kérdezi: “Most ide szogsz hányni?” vagy: “Nehogy idehánnyá”  Hiába mondom, hogy “Nyugi kicsim, nem fogok”, aggódva figyel.
A hányás nagyon beépült a mindennapjainkba egyébként. Már írtam róla, ha van hozzá gyomrotok kedvetek olvassátok el újra.
Eddig az orvosos játék abból állt Mincsikénél, hogy jött, tolta a dokikocsit, hozta a táskáját, és minden porcikánkat végigvizsgálta. Mára rutinos lett. Hozza a táskát, a dokikocsit, majd fordul még egyet és tolja a takarítókocsiját is. Az utolsó fázis úgyis mindig az, hogy hányást kell takarítani. :)

3 megjegyzés:

Szilvi írta...

Nagyon sajnálom, hogy nem javul a köhögés :(
Biztos nehéz lehet, főleg így, nagy pocival!
Nálunk Milu köhögöt sokáig, Neki a lándzsás utifű szirup segített. Azt nem tudom, hogy kismamák szedhetik-e, mert a papírra az van írva, hogy orvossal kell megbeszélni, de hogy használ az biztos!
Más trükköt, tippet nem tudok...ill. még egy: próbálj féligülő helyzetben pihenni és ne legyen túl meleg a szobában, inkább hűvös.
Szorítok, hogy hamar elmúljon! Kitartás!

Edina írta...

Nem kéne orvoshoz menned? Mondom ezt én, aki már több ezer papírzsepit telefújtam és szintén köhögő rohamokkal küzdök. Biztos Miron is unja már, hogy folyton rázkódik odabent a köhögéstől, úgyhogy irány a doki! Jobbulást!

Tinca írta...

Szia Szilvi!
Nagyon megörültem, hogy írtál, mivel tudom, Te "tűzközelben" az egészségügyben dolgoztál... Köszi a rámgondolást, szorítást.
Igen, szinte ülő helyzetben "alszom"...

Edina!
Most jövök a dokitól, beláttam, hogy itt a szelíd gyógymódokkal már nem megyek semmire... Hörög mindkét tüdőm, antibigyót kaptam, de ami megnyugtat: a betegtájékoztató szerint terhesség alatt is szedhető. Holnapra jobban leszek!!!
Köszi Neked is a drukkot!