2010. december 18., szombat

Kismamatorna - másképp

Megint gyönyörködtünk volna, ha Miron is úgy akarja. Ő azonban úgy döntött, hogy szunyókál tovább befelé fordulva –  mi meg csináljunk, amit akarunk. (Pedig aki éjjel úr, az legyen nappal is az – mondták volt a szüleim, igaz én akkor már a sokadik szülinapomon voltam túl.)

Gyönyörködés így nem nagyon volt, de több fontos dolog szerencsére azért kiderült így is.

- Minimanó egészséges!
- Minden a legnagyobb rendben ott bent a pocakban. (Lepény állapota, helyzete, magzatvíz mennyisége stb…)
- Mért méretei alapján a gép úgy kalkulált, hogy most kb. 2.194 gramm. (A szülés várható időpontja így a méretek alapján: 2011.01.31.)
- Sok haja van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A szonográfus hölgy mindent elkövetett, de a kisfiam – jajj, de furcsa még leírni – nem volt együttműködő. Volt pocakkopogtatás, simogatás, gyömöszölés, majd jöttek a “kíméletlen” utasítások, én pedig engedelmeskedtem újdonsült személyi edzőmnek: forduljak balra, na most hirtelen jobbra, megint hagyatt, köhögjek, köhögjek még (ez mondjuk kérés nélkül is ment), nyomkodjam oldalt a pocakom, na most újra hanyatt, most egészen jobbra, még jobban jobbra, gyorsan hanyatt, most hirtelen balra… (Hiába mondtam, hogy én néhány hete már semmit nem csinálok hirtelen…)
Egy órás küzdelem után azt mondta a hölgy, hogy próbáljuk ki, hogy elmegyünk picit sétálni, hátha felébred, és utána  folytatjuk. Mi azonban inkább megköszöntük, és hazajöttünk. Elvégre hamarosan úgyis megpillantjuk, a lényeget pedig megtudtuk így is: Minden a legnagyobb rendben van!

Azt pedig, hogy ezek a pici zsenge lábujjak hogy kerülnek a szemecskékhez, ne kérdezzétek, de alig várom, hogy megpuszilgathassam!
32 HETES_12 lábujjasÉs hogy a címre még egy kicsit visszautaljak: Martina humor, nem az enyém, de jó, ugye? “Anya, mondtad már a Dédinek, hogy tegnap voltál kismamatornán?”

6 megjegyzés:

Raindrop írta...

2011.01.31.
Micsoda remek dátum!
Mondd meg az úriemberek, hogy csókoltatom, és az említett időpontban méltóztasson kifáradni épen, egészségesen! :)

Raindrop írta...

úriembernek... (bocccsánat)

En írta...

Hűha, de közel van ez a dátum! :O

Nagyon édes ez a kép, még hasonlót sem láttam. :D

Miron már most konok és önfejű, nem fogad szót, és fiú. :P Na jó, sokkal szebben hangzik, hogy határozott jellem. :D:D:D

Hatalmas, és még most fog sokat nőni, nem???

Milyen az új doki? "Bevált?"

Edina írta...

Hú, tényleg közeli ez a dátum. Beszéld meg Mironnal, hogy 3 kilónál nagyobbra ne hízzon. Nekem ebben mindkét gyerek szótfogadott, aztán azóta se semmiben. :D

Gigi írta...

Jaj Istenem, mennyire ennivaló eza kééép...
kismamatorna, mi?:-))))))
Jól tettétek, hogy nem mentetek vissza, én sem csesztettem volna a nagyfiút odabent. Nyilvánvalóan nem ért rá fotózkodni:)

Tinca írta...

Köszi Lányok! :)
Erika, remélem úgy lesz, szorítás!!!

Vicus! Új doki? Eddig csak jót mondhatok, de tényleg. Furcsa, kicsi habókos, de precíz és nagyon figyelmes. Nemsokára bizonyíthat. :)

Edina! Én is valahogy úgy tervezem, hogy 3 kilónál nem lesz nagyobb. Majd kint megnő.