2010. január 22., péntek

Hótigris

Tegnap hózott, de egész nap. Gyönyörű volt.
Apa délelőtt elment szánkót venni, mert ugyan van egy, de azon nincs háttámla… Joggal kérdezhetitek, hogy akkor miért nem háttámlát akartunk venni? Mert ez csak most jutott eszembe, és gondolom úgyse kapni. Mint ahogy háttámlás szánkót se nagyon…
Nem tudom pontosan mennyi ideig volt távol Apa, de soknak tűnt. Annyira, hogy már arra gyanítottam, hogy a szánkógyárban várja, amíg legyártják neki egyedi igény szerint. Aztán egyszer csak megjött, kezében egy műanyag izével. Arcán büszkeséget véltem felfedezni, és határtalan örömet, hogy bár nem volt egyszerű, de nem adta fel, és sikerült a 23. üzletben (szakbolt!) venni egy hótigrist. Igen, miután áttanulmányoztam a papírkupacot, amit adtak hozzá, megtudtam, hogy ez a fedőneve. Na jó, valójában snow tiger. De igazából nem is ezt akartam mesélni.

Délután szánkóztunk, Mincsike élvezte – melyik gyerek  nem élvezi. Szép idő volt, nem fújt a szél, kellemes volt a hideg is és hmm, nagy hó…
Képzeljétek el, ahogy elaludt este Mincsike, jött egy hirtelen ötlet, és Martinával elmentünk sétálni. Még mindig szép idő volt, sötét, de a hó világított, csend, és egy emberrel, sőt még egy autóval se találkoztunk. Csúszkáltunk, beszélgettünk, és egyszer csak… hogy is fogalmazzak… Martina kicsit megőrült. Valami csoda folytán, átváltozott kb. 5 évessé, de abból is a rosszcsont fajtává. Fogta magát, és egyszer csak elterült az út jobb oldalán. Majd átfutott balra, vetődött, és már megint feküdt. Ezt a sort folytatta "Z” alakban fél utcányi távon. Vicces volt, jókat nevettem rajta… Egészen addig, amíg egyszer galád módon magával nem rántott. Akkor ugyanis már nem csak simán nevettem, hanem fetrengtem a röhögéstől. Nem túl nagy sztori, de olyan jó volt és vidám, muszáj volt írnom róla. Ma is megyünk???
(Persze mindig ilyenkor jut eszembe, hogy hótaposót kéne venni, de most már biztosan tudom, hogy holnap lesz a napja.)

Mutatok pár képet is, ezek ma készültek hátul, a kertünk mögött. (Ha ráklikkelsz, nagyobb lesz.)
IMG_3627IMG_3611
IMG_3628IMG_3657
IMG_3614Szépen csillogott a hó, ahogy a nap rásütött. Talán ezen látszik picit. És az ég is csodaszép volt, azt se tudtam merre kapkodjam a fejem.

IMG_3670

IMG_3671 
Megmutatom azt is, hogy hol lakunk előlről-hátulról. (Csak hogy a csajok könnyebben idetaláljanak vasárnap, mert itt állítólag buli lesz!!!)
IMG_3677fff IMG_3667
Most pedig jöjjenek a szánkós képek:

IMG_3635
IMG_3599 IMG_3622
Martina megőrült elfáradt. (Na erről beszéltem.)
IMG_3630
IMG_3651

6 megjegyzés:

Lizzy írta...

Csodaszépek a képek, de kicsit kirázott a hideg a sok hó láttán megint...itt már rég nincs hó, és igyekszem elfelejteni a viszontagságainkat..
A szánkótok valami isteni!Lizzy még életében nem ült szánkón..pláne ilyenen...
A Tina kidől című kép pedig nagyon tetszik,főleg ahogy Mincsi nézi a nagy és okos nővérét:)
Hamarosan tavaszi virágokat fogsz fotózni a házatok körül , remélem.

Vicus írta...

Khm, az én lányom utál szánkózni!!! Én sem szerettem kiskoromban (most már igen, csak Csabi nem szereti annyira :P). Ja, és éééééééééééééééén csinálom Z alakban a faluban az összes hóangyalt, ahogy sétálunk ki a temetőbe. Ugyenem ciki???

Raindrop írta...

Csodás ez a sok havas kép, és a kisasszony nagyon tündéri! :)
Ahogy kilóg a kis tappancsa a takaró alól, hát igen mosolyogtató! :D
Szép hely, szép környék, szép család!
Legyetek mindig ilyen boldogok!

Andi írta...

Az én gyerkőceim is imádnak szánkózni, ez a szánkó tényleg szupi. Mennyi hó van még nálatok!!?? Pedig itt vagytok a szomszédban.
Szép-szép, de én már nagyon várom a tavaszt!!!!

Kiss Zsu írta...

Mi is irígyek vagyunk mert eddig még mi sem szereztünk be szánkót, de azt hiszem a következő hóesésnél azonnal szaladunk... (hozzátok, hogy együtt szánkózzanak...:))

Tinca írta...

Gigi!
Tavasszal ugyanitt csak gaz van. Ha meg lenyírják, akkor a nagy semmi.
Szorítsak Nektek, hogy idén karácsonykor, ha jöttök haza hózzon?

Vicus!
A hóangyalt azt Belőled pont kinéztem. Nem baj, Vicus lökött, de én így szeretem. :)
Mindjárt megyek Hozzád.:)

Raindrop!
Aranyos vagy! Nem lehetne, hogy azt kívánd, hogy mégennélisboldogabbak? :)Bár igazad van, kiegyezem azzal is, ha mindig így marad.

Andi!
Sajnos már nálunk suincs túl sok hó. Csak a hideg. Na az ilyen telet én is utálom. Vagy hózzon még, vagy jöjjön a tavasz. Nárciszt akarok és tulipánt!!!
A játékot nem felejtetted el,ugye?

Zsu!
Úgy legyen!!! De most már tényleg ha esik, ha nem, találkoznunk kell!!